Starter

De grote stap heeft u net gemaakt! U bent voor uzelf begonnen. Wellicht omdat u door een startup een heel goed idee heeft. Wellicht omdat dit uw droom is of omdat u ervan overtuigd bent, dat u uw vak beter kunt uitvoeren dan bij een voormalige werkgever. Er komt vanaf nu veel op u af. Geen opdrachten in portefeuille betekent ook direct, dat u geen inkomsten heeft. Daarnaast moet u allerlei zaken regelen waar u voorheen wellicht geen rekening mee heeft gehouden: hoe komt u aan klanten en opdrachten? Welke producten en diensten biedt u aan aan welke markt? Hoe pakt u de marketing aan? Wat is uw businessplan? Hoe financier ik mijn plannen?

Daarnaast krijgt u als starter ook te maken met andere zaken die uw tijd in beslag nemen: huisvesting, voeren van administratie, veranderende wet- en regelgeving, aansprakelijkheden, het doen van aangiften en fiscale zaken. Andere uitdagingen die u heeft, zijn: hoeveel opdrachten moet u binnenhalen om een inkomen te genereren? Welk inkomen heb ik dan? Wat is het gevolg voor mijn inkomen? Voor mijn privé-situatie?

Allemaal belangrijke vragen waarop u een antwoord zou moeten hebben. Heeft u dit antwoord ook? Overziet u wat er op u afkomt? Kunt u de gevolgen overzien? Op korte en lange termijn? Of laat u alles op zijn beloop en ziet u wel waar het schip strandt?

Natuurlijk hoeft u niet overal kennis van te hebben. Een succesvolle starter heeft echter wel kennis van allerlei veranderingen en de gevolgen hiervan op zijn startup. MBR heeft de kennis op het gebied van veranderingen op financieel en juridisch vlak. Hierdoor is MBR complementair aan de kennis van de starter.

MBR adviseert sinds 1992 starters op het gebied van de gevolgen van veranderingen op financieel en juridisch vlak. Onze manier van werken en onze kennis en ervaring van juridische en financiële zaken geven u zo alle zekerheid.

Wij zijn als adviseurs altijd in staat om direct een eerste VAKINHOUDELIJKE en vrijblijvende reactie op uw vraag te geven. Dit geeft u inzicht in wat u kan verwachten. U blijft daarbij de beslisser, u bent immers de ondernemer.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies en ervaar onze dienstverlening.