Organisatie

MBR Adviseurs is een adviespraktijk op het gebied financiële fiscale en juridische dienstverlening voor ondernemingen in het midden- kleinbedrijf, (para)medici, praktijken in een vrij beroep, directeur-grootaandeelhouders en starters. Onze klanten komen naar ons met vraagstukken die essentieel zijn voor hun bedrijfsvoering, vraagstukken die hun zakelijke en vaak ook hun privésituatie beïnvloeden en daarmee ook van invloed zijn op hun zakelijk vermogen of prive-vermogen.

Opgericht in 1992 staat MBR Adviseurs onder de dagelijkse leiding van mr. F.H. (Frank) Hameka, oprichter en eigenaar van MBR Adviseurs. Frank is een ondernemer pur sang met Rotterdamse roots en een specialist binnen fiscale en juridische dienstverlening. Met een pragmatische insteek en een sterke klantfocus hanteert Frank het motto van MBR: vertrouwen is goed, regelen is beter.

Frank is de allrounder van het gezelschap. Hij is creatief, hij is een snelle denker en overziet het grotere geheel van alle aspecten die de klant aangaan. Frank is naast ondernemer ook actief geweest als voormalig interim bestuurder en lid van Raad van Commissarissen waaardoor hij als geen ander in staat om zich te kunnen verplaatsen in de situatie van de ondernemer waarin deze verkeert. Transparantie en duidelijke taal zijn voor hem uitgangspunten in de benadering van de vraagstukken. Persoonlijk contact met de klant staat centraal in zijn benadering en is een essentieel in de visie van MBR.

Daarnaast bestaat MBR Adviseurs uit een vaste kern van de volgende adviseurs:

  • Mr. H. (Henk) Hoepman, heeft na diverse functies als bedrijfsjurist in het bedrijfsleven sinds 1999 zijn eigen advieskantoor en is een allround bedrijfsjurist met als focusgebied contractenrecht, vennootschapsrecht, huurrecht, arbeidsrecht en consumentenrecht. Henk adviseert onder andere Amerikaanse multinationals op het gebied van  vennootschapsrecht en consumentenrecht. Henk heeft daarvoor tevens een postdoctorale opleiding European Corporate Law gevolgd. Daarnaast is Henk bekend met de morus van het MKB door zijn jarenlange ervaring als mkb specialist. Henk is sinds 1999 verbonden aan MBR. Henk is samen met Frank Hameka, Jan Willem Kemper en Michiel Tevel één van de juristen van MBR Adviseurs. De toegevoegde waarde van Henk komt voornamelijk naar voren op het vlak van het hybride karakter van overeenkomsten waar juridische, financiële en fiscale vragen elkaar raken.
  • M. (Margriet) Wiebenga-Hameka bc BBA,  is ook Fiscaal Adviseur. Na jarenlang gewerkt te hebben op een AA accountantskantoor waar zij het vak leerde en als hoofd crediteuren administratie is zij sinds 2006 oprichter en mede eigenaar van ons administratieve tak. Zij is zeer sterk in het logisch en systematisch en analytisch benaderen van alle financiële vraagstukken. Op grond hiervan weet Margriet altijd de knelpunten op financieel en juridisch vak te benoemen en op te lossen. Margriet één van de drijvende krachten achter MBR Adviseurs. Margriet ondersteunt met haar kennis en ervaring onze klanten op het gebied van alle financiële vraagstukken, het inrichten van dossier, het adviseren op het gebied van administratie en het verzorgen van de jaarrekeningen en het doen van alle soorten belastingaangiften. Omdat financiële vragen ook vaak juridische aspecten hebben werkt Margriet nauw samen met de andere adviseurs.
  • Jan Willem Kemper RB, belastingadviseur, is onder andere werkzaam geweest als zelfstandig adviseur en als hoofd van het Bureau Vaktechniek van het College Belastingadviseurs (thans Register Belastingadviseurs). Hij is verbonden aan de Auxilium Adviesgroep. Jan Willem en Frank zijn elkaars vaste sparring partner. Jan Willem brengt complexe problemen terug naar hun kern. Zijn oplossingen zijn helder en veilig. Hij geeft les aan accountants en belastingadviseurs in het kader van hun permanente educatie in opdracht van onder meer Auxilium Adviesgroep en het Register Belastingadviseurs. Hij schrijft fiscale artikelen voor tijdschriften, brochures en nieuwsbrieven.
  • Mr. M. (Michiel) F. Tevel RB. Michiel heeft evenals Frank al sinds 1992 zijn eigen adviespraktijk, Bron Belastingadviseurs gevestigd te Hurwenen (GLD). Michiel is een adviseur pur sang op belastinggebied en aanverwante terreinen. Hij hecht erg aan zijn rol als onafhankelijk extern adviseur. Michiel springt bij als sparring partner voor Frank en Jan Willem bij complexe vraagstukken. Michiel staat bekend om zijn doorwrochte benadering van casussen die aan hem worden voorgelegd.
  • Jan A. Vonkeman AA heeft zijn eigen accountantskantoor in Ermelo. Jan is een snelle en creatieve accountant die zijn beroepsregels zeer serieus neemt. Hij is gecertificeerd accountant en mag controles uitvoeren. Transparantie heeft hij hoog in het vaandel staan. Jan is met Margriet, Jan Willem, Henk en Frank een grote toegevoegde waarde bij onze dienstverlening aan medisch specialisten. De regels van de NZA en de afspraken met Ziekenhuizen en zorgverzekeraars vragen om deze gecombineerde kennis. Jan is verder ons aanspreekpunt op het gebied van administratieve organisatie.

Op grond van beroepsregels van de NBA is Jan verplicht om zich als onafhankelijk accountant op te stellen en zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen daar waar het om afgifte van verklaringen gaat.

Frank Hameka Jan Willem Kemper RB en mr Michiel Tevel kennen elkaar en werken met elkaar samen vanaf 1986 toen zij werkzaam waren bij de voorganger van Price Waterhouse Coopers, de Boer en Van Keulen Belastingadviseurs.

Naast deze vaste kern van specialisten en ambassadeurs zijn aan MBR Adviseurs diverse specialisten verbonden die allemaal zorgvuldig zijn geselecteerd op hun specialisme, ervaring en manier van werken. Hierdoor kan MBR adviseurs een integrale benadering bieden die u altijd een oplossing oplevert die rekening houdt met alle factoren die op uw onderneming, praktijk en privé inwerken. Zo bepaalt u uiteindelijk wat er gebeurt en blijft u de ondernemer.