Particulier

U als particulier zal niet vaak met de belastingdienst in aanraking komen. Toch zijn er genoeg aanleidingen dat dit wel gebeurt.

Ook als de belastingdienst u geen aangiftebrief/biljet uitreikt is het soms zaak om zelf actie te ondernemen.

Dat kan vaak in uw eigen belang zijn om dit te doen. Maar de wet is ook daarover duidelijk. Als u iets te melden heeft dan dient u dat te doen. Die wetgeving is vaak complex. Hoe weet u nu of u iets moet aangeven? Wij kunnen u daarbij helpen.

Wanneer is het indienen van een aangifte inkomstenbelasting zinvol en zijn wij voor u een toegevoegde waarde?

  1. Als u gaat samenwonen of gaat trouwen en u heeft/koopt een eigen woning;
  2. Als u een eigen woning heeft;
  3. Als u twee of meer inkomens heeft;
  4. Als u veel giften doet;
  5. Als u alimentatie betaalt.

Maar er zijn ook andere redenen om de belastingadviseur in te schakelen.

Wat gebeurt er met de eigen woning als u gaat scheiden? Op vele manieren kunt u daarvoor een oplossing vinden. Maar wist u ook dat dit altijd gevolgen heeft voor de aftrekbaarheid van de rente?

Scheiding en eigen woning is complex en wordt door veel administrateurs en belastingadviseurs onderschat.

Een van onze teamleden verzorgt zelfs cursussen voor accountants en adviseurs om hun wegwijs te maken in deze moeilijke materie. Wij hebben de kennis dus in huis.

Wat nu als u uw eigen woning verkoopt en een nieuwe woning koopt?

Wat zijn de gevolgen als uw woning onderwater staat of een overwaarde heeft?

De fiscus heeft ook hier heel wat regels. Laat u goed informeren, voordat u het doorheeft blijkt toch niet altijd alle rente aftrekbaar te zijn.

U beschikt over vermogen. U wilt uw kinderen of kleinkinderen ondersteunen. U wilt geld lenen aan de kinderen voor de aankoop van de woning? U wilt gaan schenken? Hoe doet u dat? Welke regels dient u toe te passen? Dient u aangifte te doen als u gaat schenken?

U bent ouder en u heeft de schaapjes op het droge. U wilt niet dat de fiscus mee profiteert bij uw overlijden. Hoe realiseert u dat zonder uzelf of uw partner of uw (klein)kinderen tekort te doen? Vermogensplanning, een goed testament en een schenkingsplan kunnen u helpen met het bereiken van uw wensen.

Zo weinig mogelijk belasting betalen en uw (klein)kinderen een steuntje in de rug geven.